Vinder af Genforeningsparken i Aabenraa udpeget

Vi ønsker Weile Arkitekter, URBAN POWER og byMUNCH et stort tillykke med at have vundet konkurrencen om totalrådgivning for Genforeningsparken i Aabenraa. CFBO har haft fornøjelsen af at være konkurrencerådgiver for Aabenraa Kommune, hvor vi bl.a. har udarbejdet konkurrenceprogram, gennemført workshops med lokale interessenter, politikere og de indbudte arkitektteams samt faciliteret selve konkurrenceforløbet.

Afsættet for konkurrencen har været, at Genforeningsparken i Aabenraa skal være en ny attraktion og et grønt åndehul i byen, men parken skal samtidig kunne danne ramme om større arrangementer og begivenheder, som fx fejringen af 100-året for Genforeningen i 2020.  Der har været inviteret tre hold til at afgive tilbud, og alle tre hold har haft mulighed for at mødes med lokale interessenter for at få input.

Det vindende forslag har skabt en stærk formidling af stedets historie, og en plads, der i én samlet fortælling, rummer både fortid, nutid og fremtid.  Det foreslås bl.a. at støbe 3.000 fodspor i belægningen som et minde om den historiske forsamling foran Folkehjem.

Læse mere i Aabenraa Kommunes pressemeddelelse: https://www.aabenraa.dk/vores-kommune/nyheder/2017/december/arealet-ved-folkehjem-skal-blive-til-en-genforeningspark-weile-arkitekter-er-projektvinder/