CFBO valgt som rådgiver for parallelkonkurrencen om Søfronten og Havnen i Silkeborg

 

Vi har fået æren af at bistå Silkeborg Kommune, Realdania og en række lokale aktører med at gennemføre parallelkonkurrencen om en samlet masterplan for Søfronten og Havnen i Silkeborg.

Arealerne er nogle af de mest attraktive i Silkeborg bymidte. Placeret lige der, hvor bymidten møder søen, naturen og det fantastiske miljø omkring Havnen med både Hjejleselskabet og Silkeborg Muesum. Det er et område med et kæmpe potentiale, der bare mangler at blive forløst.

Parallelkonkurrencen gennemføres som en 2 faset parallelkonkurrence, hvor første fase bruges til at undersøge og udpege den bedste placering af et fremtidigt Museum Jorn. Det handler ikke om at tegne et nyt museum, men om at udfolde koncept og synergier mellem byen og museet. Anden fase skal herefter tilvejebringe en ny strategisk masterplanen, der skal skabe sammenhæng og balance mellem de mange mulige projekter og den eksisterende bymidte. Målet er en sammenhængende og levende bymidte i Silkeborg.

Ud over et nyt museum kan det for eksempel være en bypark, et søbad, et dokanlæg til Hjejlen, boliger, veje, stier og broer. Masterplanen skal desuden vise, hvordan Søfronten, Havnen og de fremtidige byfunktioner forbindes med Torvet og gågaderne i midtbyen.

Vi er utroligt stolte, og vi glæder os til at komme i gang!

Læs mere om projektet på https://realdania.dk/nyheder/2018/06/silkeborg-s%C3%B8front-150618 eller https://silkeborgkommune.dk/Kommunen/Nyheder-Kommunen/Arkitektkonkurrence-for-kaempeareal-i-Silkeborg-midtby