Lokalplanen for Ny Blaakilde er blevet vedtaget – nu kan visionerne realiseres

Byrådet i Mariagerfjord Kommune har vedtaget lokalplanen for Ny Blaakilde, Hobro, der gør det muligt at realisere visionen om at skabe et godt sted at leve. Projektet, som er udarbejdet i samarbejde med bl.a. professor Jan Gehl, har et højt ambitionsniveau med fokus på livet mellem husene, fællesskaber og områdets rekreative kvaliteter.

Lokalplanen gør det muligt at fortsætte arbejdet med udviklingen af Ny Blaakilde. Visionen kan nu omdannes til en bydel, som er et godt sted at leve – alle sæsoner og i alle livets faser. Et sted, som indbyder til en aktiv livsstil med en bred vifte af menneskelige kontaktformer. En bydel, hvor der er lagt særligt vægt på at tilgodese de menneskelige behov, som tryghed og et godt naboskab. Ny Blaakilde skal være en ’moderne landsby’ – tæt på både skoven, fjorden og midtbyen.

Ny Blaakilde har en unik placering mellem Mariager Fjord og Hobro Østerskov med nærhed til midtbyens kulturelle tilbud. Den vedtagne lokalplan muliggør at omdanne det tidligere renseanlæg i Hobro til et attraktivt område med boliger, erhverv og offentlige formål. Den bærende rygrad i bebyggelsesplanen for Ny Blaakilde er de nord-sydgående stræder, som forbinder Mariager Fjord med Hobro Østerskov. Fra stræderne er der store og små kig igennem området til enten skoven eller fjorden.

Visualisering er udarbejdet af Flow Studio (https://www.flowstudio.dk/)