Udsatte boligområder i Kolding

UDSATTE BOLIGOMRÅDER I KOLDING
– strategiske udviklingsplaner

CFBO har bistået Kolding Kommune med at udarbejde strategisk-fysiske udviklingsplaner for byens to almene boligområder på regeringens ghettoliste: Munkebo og Skovvejen/Skovparken. De to områder er klassificeret som ’hårde ghettoområder’ og skal derfor fremlægge udviklingsplaner for at nedbringe andelen af almene boliger.

Fælles for de to boligområder er, at de ligger som fysisk isolerede enklaver med ensartede bygninger og uden sammenhæng med den øvrige by. De to udviklingsplaner fremviser konkrete strategier for at omdanne de udfordrede boligområder til blandede og attraktive bydele, der hænger sammen med den øvrige by.

Planerne opererer på såvel et strategisk niveau med etapevise udviklingsprincipper og et fysisk niveau med konkrete greb til at kickstarte omdannelsen gennem infrastrukturelle hovedgreb og bygningstransformation. Målet med planerne er, at de kan fungere som et samlet styringsredskab for de enkelte helhedsplaner, som boligorganisationerne kommer til at udarbejde hver for sig.